18 Jan 2010

inilah duniaku..


salam..

hari ie.. entah la..2,3 hari nie..rasa kehilangan jee..berkecamuk tol perasaan..kalu hilang kucing boleh dicari..kalo hilang beg duit boleh lapor polis..kalo hilang nasi bungkus boleh beli lagi..kalo hilang BESTFRENZ.....mane nak cari..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... sedihnye hati ni...demam tak kebah lagi..pening bertambah2.. to be continue...

hari ke2..19.01.10 ..batuk terus berleluasa..patut ella dah letak jawatan..sis boleh ganti dah..apapon yang berlaku..sis anggap sebagai kafarah dosa..banyak sangat dosa yang diketahui dan disedari.tak termasuk lagi dosa yang tak tersengaja.. sis baru baca separuh dari buku dr.ibrahim fiqhy..pandang sisi TOK GURU NIK ABDUL AZIZ.. SUPAYA GELISAH MENJADI IBADAH.. cukup buat diri ini sedar.. sebaik2 tempat mengadu hanya ALLAH.. mungkin kita perlukan sahabat untuk berbicara..meskipon hilangnya dia..cukuplah..kita mempunyai ALLAH..cukup ALLAH bagiku.. perkara ni dah lama tahu..cuma tak tersedar..jadinya..perlulah bersama golongan yang soleh.. bak kata ust cilik..deq soff.. Allah nak uji kak terhadap apa yang kak mampu ubah..iman bukan semudah yang dilafazkan.... lupakanlah..manusia hanya dunia yang cukup indah..sementara.. kejarlah cinta ALLAH..agar hidup dalam barakahNYA..
doaku..semoga kalian terus istiqamah..mampu menjadi lebih baik dari semalam..malam tadi ada konsert nasyid..nazri raihan..antara nasyid yg dialunkan.. SESUNGGUHNYA.. cukup terkesan dihati...ya rabbi..hati ini bersyukur..diberi peluang lagi untuk kembali..DAKWAH harus diteruskan.
aminnn

Tiada ulasan: