1 Jun 2013

Alhamdulillah

Bismillahirrahmanirrahim..
Hasbunallah wani'mal wakil..  :)

Hari yang panjang dilalui sepanjang tempoh percutian ini. Sungguh!! bila kita menghitung kebaikan, menghitung amalan yang baik. panjangnya masa dilalui, jika buat perkara2 laghoo2.. tengok tv, movie dan game.. sekejap je masa. Sayangnya Allah pada hambaNYA, Alhamdulillah.

Meniti fasa sebuah kehidupan alam baru.. hee.. debor2.. insan yang baik itu seringkali tenang dan sentiasa mempermudahkan. moga2.. perjalanan hidup akan datang seiring dengan rahmat dan kasih sayang Allah. Alhamdulillah :)

tengahri tadi bawa kembar dan marwan bersama mak sedare kesayangan mereka bertiga pergi icT .. kat mengabang telipot. asalnye nakgi seberang takir.. pulaks hujan.. lepak aje yepi kedai adik beradik tu. layanan failed!! memang patut xde orang nak makan situ.. "ambik sendiri kak!" "layan diri lah" "pilih sendiri" itu je ayatnye...pulaks..antara pekerja pn tengah bergaduh.. memang xde nurr la kedai ni.,hurmm,,,,namun dapat bawa 3 sikecil ni pon dah bersyukor dengan kerenah pelbagai ni. Alhamdulillah :)

malam ni perlawanan bla sepak antara jtd dan pahan namun saya memilih ketenangan..hihi.. baik dengar qasidah secara live dari habib di shah alam.. maulid mega. Alhamdulillah :)

hari selasa hari tu saya pergi mengurut dengan makteh d,syifa.. hilang sekejap..pah2 jadi semula sakit2 tu.. pah2 malam tu saya minta tolong mak saudara yang merupakan bidan moden ni mengurut.. sampai jam 11.30 malam.. masih tidak dapat tidur dengan lena.. hari rabu bergerak ke setiu.. saya drive,,,, hoho.. tekang!! mengurut pulaks dengan mak sedare yang maha perkasa ni.. habis lebam dan kalo orang tengok. jadi kes dera munasabah.. hilang sekejap sakit2 ni.. tetapi muncul semula.. kul5 petang tu saya gerak ke tok jembal untuk bekam.. 8 cup.. ambik yang sunnah.. tengok adik buat macam xsakit.. tapi kenapa kita buat sakit..hhuhuhu,,pah2 barulah tuan tanah habaq mai "adik ada gangguan kan? sakit cket lah" hampir sejam jugak menahan sakit.. Allahu!!!! lepas tu.. angin taufan keluar xhenti2.. kepala still berdenyut2.. habis rawatan kul8.. pah2 kul 9 i ambik adik2 asrama sebb ada program esok.. kul10.30 kuar makan. kul12 malam baru dapat lelapkan mata.. tanpa lena.. masih sama keadaannya.. esoknyer setelah abis program di batu buruk.. malam tersebut.. mak pulaks jadi tukan urut sambilan.. nikmat tidur masih ditarik..  :) apapon.. Alhamdulillah.. siangnye segar dan bersemangat untuk aktivti harian.. Alhamdulillah.

lawatan kl-selangor alhamdulillah. berjalan dengan lancar dan semuanya atas barokah dan inayahNYA. Alhamdulillah.. kongsi gambor jelah deh :)

Tiada ulasan: