30 Jun 2011

kelam yang indah..

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..segala puji dipanjatkan pada Allah atas segala nikmat iman dan islam. syukur...
nampaknya berpuasa disini lah.. Alhamdulillah..ditawarkan keje selepas praktikal..tuah dilimpah bersama anak2 yatim..jom..kita doa mudah jodoh pulak.. ekeke..

munirahcare...tempat keje yang baru n best.. ada bilik n meja sendiri..huhu..macam dah keje pulak. sedangkan awalnya ditawarkan untuk kerja tetap disana..oleh kerana masih belajar n perlu menghabiskan lagi satu tahun pengajian..bersabarlah duhai hati..rezeki jika milikmu,,pasti jua dapat merasainya..fokus dengan kerja yang masih ada..penat..memang penat namun melayani insan-insan yang dirahmati ALLAH..seketika..hilang lelahnya..

kerinduan menyapa..halaman rumah.bagaimana agaknya rumah yang dah siap diruntuhkan..sayunya hati,.,huhu..tenkiu ayah n mak.. seringkali lelah demi anak2nya.. iallah..berusaha untuk menjadi yg terbaik dalam setiap perkara..moga2 dapat membantu mak ayah suatu ketika.. "sapa2 yg ade datuk@ayah yg kaya..dah nazak ka..boleh la lamar saya" haha..senget betoi..anak sapa nih.. inilah yang selalu dibualkan..

iallah..hari2 mendatang akan dipenuhi dengan kebaikan. melayan kerenah isi borang tadi rasa dah nak terbalik.. terima kasih kepada seseorang..berkongsi rasa dan cerita..kisah lama dan kisah baru..jika bersatu menjadi penawar rindu..pahit jadi madu.. bila kita diam..org kata kita suka memendam perasaan..bila kita mengeluh orang kata kita bermasalah..bila kita luah..org kata kita suka memayahkan.. best jugak hidup ni..penuh dengan pemerhatian... inilah didikan ahli sosiologi..hehe..memahami tingkahlaku manusia..dalam semua perkara..

hepy bestday.. aufa khairunnisa.. anak sedara tercumil..moga bahagia selalu..cheya sekadar doakan.. buat abangnya mohd muzammil yg selalu kena buli kat sekolah..semalam menerima 10 jahitan di dahi.. kata cikgu langgar pokok..adakah logik jika difikirkan..xkanlah anak sedara aku ni nak langgar pokok dengan sengaja.. semalaman deman panas.. moga anak2 kecil kesayangan ku ini tabah.. fateh? ...cheya rindu sangat.........yazid..aiman..siti..kakak..yani.. hurm.. dunia ni ade warnanya walaupon suram... moga segalanya menjadi yang trindah... sabar sis...