22 Nov 2012

wakaf diri.. dimana nilainya?

Alhamdulillah.. syukur kepada Allah. diberi masih.. nikmat Iman dan Islam. Sampai di negeri terengganu jam 5 pagi tadi.. terus menyinggahi bumi kusza.. melepaskan rindu di farobi.. Allahu.. rasa jiwa terikat disitu.. setibanya imam melaungkan azan.. segerombolan adik2 tiba untuk menjadi makmum.. Allah.. bahagianya melihat adik2 semester 1 ni istiqamah.. "akk... bukan ke dah abis belajor? lepas akk n kawan2 abis.. dah xde imam nk solat sini..." sayu kedengaran disubuh hari, bermulanya bacaan mathurat.. Allahu.. kilat dan petir.. laju sungguh pak imam pagi ni.. kurang sihat agaknya beliau,,ternganga makmum nak ikut. jam 11 ke interview j-qof.. huhu.. itulah.. jika bukan rezeki.. begitulah.. failed!!!  tenkiu so much.. pada tok guru malam tadi.. layan kerenah  xabis.. jiwaku bukan pendidik... sekian!!!

wakaf diri demi islam

subhanallah. hebat insan ini.. baru sebentar tadi add beliau.. penuh rendah diri.. beliau mengharapkan doa moga dipermudah.. rakan2 yang ingin membantu dipersilakan..  mahu pergi ke palestin??? pergi myb tak kembali. itu yang seharusnya ditanamkan. bukan sekadar ingin bersuka2 melihat keadaan disana.. agak2 kalo pergi mcm ne? hutang yayasan.. hutang ptptpu lagi.. Allah.. JOM KITA NIAT DAN TAJDID niat. Allah bagi sesuatu berlandaskan apa yang diniatkan... "tiada yang kami miliki melaikanMU ya Allah!!!!"

Jiwa kosong~~~ jom cari usrah.. cari program.. cari tarbiah.. moga2.. Allah mematikan kita dalam langkah memperjuangkan agamaNYA. Allah maha besar... cemburu generasi kusza.. -_-' . bersama nisa' kota raja. Alhamdulillah. ada sedikit pengisian.. ruhiyyah... jika jiwa tidak disirami.. hati pasti akan layu.. makin jauh dengan dengan Allah. berhati2lah. Nilai kita mewakafkan diri dimana..subhanallah.. sangat rindu insan2 seperjuangan ini.

DOA untuk PALESTIN DAN SYRIA

serendah2 kemampuan, berdoa, memboikot, dan menyebarkan maklumat2 kebenaran. ada masih yang kurang "ceredik" . masih mempersoalkan,, "apa bukti mcd sumbang kepada yahudi?" "buat apa kecoh2 nk boikot..masa ni baru nk bertindak..tengok akhlak diri la beb" . 
Apapon mereka katakan.. ucaplah "lillahitaala" hanya DIA yang layak menilai hambaNYA. Ustaz zaharudin ada menyatakan.. janganlah kita membenci israel kerana itu adalah nama nabi ishak...tetapi bencilah zionis dan yahudi.. kerana merekalah punca kerosakan di bumi.. laknat yahudi.. nilailah dimana ikhlasnye wakaf diri kita demi Islam.

Puasa hari Asyura pada 23&24 november bersamaan 9&10 muharram.

Ayuhlah teman... cari kekuatan... Daku juga lemah dan selemah2 insan dihadapan Allah s.w.t.Jom nilai diri..
"Puasa Hari 'Asyura' menghapuskan dosa setahun yang lalu." -Riwayat Muslim
 سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم اللهم صل على سيدنا محمد وعلى آله وصحبه وسلم