22 Mei 2015

UNTUK HARI INI...Bismillah wal hamdulillah...

Masih di ruangan pejabat yang memerlukan fokus 100 persen. penat pon ia.. stress pon ia.. namun yang penting.. seronok dan bersemangat melayani kerenah anak2 syurga ini. cikgu ni nak macam dokter, polis.. tentera.. pelukis dsb.
" cikgu..kaki sy terkena kaca.. cikgu belakang saya sakit.. cikgu.. sakit perut"
" cikgu, barang saya selalu hilang, cikgu ade orang tolak saya"
" ni kenapa berlari-lari..kalo ade sesiapa yang keluar kelas lagi..siap awak"
" cikgu..tolong lukiskan kereta, kapal terbang..keretapi, basikal..blaa.."
-_-'
sabor jelah... tapi... itulah yang sebenarnya memberi ketenangan dalam hidup yang penuh pening ini. jika tidak dirawat, maka terjadilah kekeliruan personaliti..ahaa.. sekejap baik..sekejap garang.. sekejap termanguuu dan sebagainya. fenings uii.

kekadang haru jugak nak fokus pembelajaran dalam kelas bila kerja2 pejabat bertimbung.. atas dasar sayang dan kasih.. ambe nok ngajar jugak.. xpandai nak tunjuk sayang2 ke pelajar.. "cikgu selalu marah saya" ..rungut si kecil.. ye.. cikgu marah sebab cikgu sayang awak tak fokus belajar..suka main-main.. bila nak pandai.. "Dalam hati jela.." ..

Program berterusan bulan ini.

sambutan hari guru
kem motivasi pelajar
iftar jamaie perdana
kena siapkan kertas-kertas soalan exam.. 
huh!! bikin letup-letup ni..

kekadang kuciwa jugak ni.. nombor ahli pendaftaran xsetle2 jugak.. harap2 xde masalah ke muktamar kali ini. vote for tok guru haji hadi.. murobbi sepanjang zaman. 

Banyak perkhabaran gembira dari kawan-kawan. semoga bahagia selalu. ambe doakan. dari jauh dan dekat.. tidak terlafaz dek kata. moga2 urusan rezeki masing-masing berterusan. 
RINDU MOK...