10 Nov 2012

Senarai Perawat Perubatan Islam

SALAM, ALAIK...

Melalui pengalaman sendiri, saya menyakini mereka-mereka ini dalam Rawatan Perubatan Islam.

1) DARUL SYIFA TERENGGANU
Ust Ahmad : 0199454742

Pusat Rawatan
Darussyifa' Kuala Terengganu

Lot 126, Kg Dusun,
Kuala Ibai,
20400 Kuala Terengganu

*Boleh membuat rawatan "pagar rumah" , jemputan ke rumah, datang ke rumah beliau yang ada di gong badak ataupun datang ke pusat darul syifa sendiri.. Yakin dengan kaedah rawatan "lembut" menggunakan ayat al-quran. Iallah.

2) kak ton @zaiton.0148239815
juga bawah darul syifa' terengganu, cuma kelebihannya adalah kaedah urutan. sakit tu adalah. tapi sedikit je. iallah pasti ringan-ringan tubuh menghadapinya. bagi wanita khususnya yang sakit2 badan dan lenguh2 selalu tu..elok la ditempah. rawatan resdung dan sauna@mandi wap juga disediakan. perlu buat temujanji terlebih dahulu. beliau sibuk :)

3) Ust Hasyim 0199571935
Pengamal rawatan persendirian. yang hadapi masalah saka ataupun tak dapat detect masalah yang dialami. iallah, ust ni dapat membantu.Rumah beliau ada wakaf tembese, gong badak terengganu. perlu buat temujanji terlebih dahulu.

4)Dr. Abdullah Abbas. 0146062366
PERUBATAN ISLAM RABBANI.
kaedah agak berlainan. tidak hanya tertentu pada satu tempat. ditekan semua tempat dan akhirnya "mende" tu akan keluar melalui jari2.. kita dapat merasa kebas. terdapat pusat rawatan yang dibuat di surau an-nur. seberang takir kuala terengganu.  setiap hari sabtu, rawatan diberikan kepada orang ramai. boleh telefon ataupun terus datang. saya merasakan kaedah ini sanagt sesuai untuk yg sakit kepala yg amat. iallah.

5) Ust Ahmad dasuki Abdul Rani.0133213775
Pusat Rawatan Islam Darul Thibbun Nabawi. 

saya ada menggunakannya dan juga kapsul alkali mudah alih. ada rasa kelainan dan juga sedikit perubahan. boleh menggunakannya sentiasa. semasa berubat dengan ust ahmad dasuki, beliau menggunakan lada hitam dan ditekan pada jari kaki, jika rasa sakit..adalah "sesuatu" dalam badan kita @ diluar badan.

6) Ust Ariffin 0199642386
Dungun, Terengganu.
Allahurabbi.. sangat hebat anugerah yang Allah kurnia kepada beliau. setelah kali ketiga berubat dengan beliau, Alhamdulillah.. rasa ringan dan beban semua tidak terasa. untuk kali pertama, ada beberapa senarai barang diperlukan. semua tu ada di pasar payang terengganu. memang sukar untuk hubungi beliau.jika dapat buat temujanji tu sanagt bertuah. :)


semoga bermanfaat untuk semua... :)

9 Nov 2012

Separa Jiwa

salam, alaik..

S.E.N.Y.U.M ^_________________________________^

ALHAMDULILLAH...tidak mudah senyum dalam kegusaran hati.begitulah insan.
Benar.. manusia suka meminta-minta.. bahkan kekadang memaksa tuhannya memenuhi permintaan melalui "nazar" "janji" "balasan" .. sedar atau tidak.. hilang keikhlasan.. apa yang dibuat bukan kerana ALLAH tetapi kerana apa yang dingininya. Allahu.. begitulah insan..terutama diri ini sendiri..  bagaimana tuhan, sebolehnya berharap hanya padaMU akan segala urusan dunia ini...


Maha suci Allah memberikan peluang dengan harapan supaya dapat dimansuhkan ptptn. moga doa orang2 yg soleh dan dekat denganNYA mampu mengubah takdir yang ada.. 

sweet life @ al-munirah.

sesiapa yang menjejakinye pasti sukar ingin merenggangkan tali.. bos yang baik..staff yang caring..my hpusemate yang sangat prihatin. Allahu..bagaimana harus keputusannya..  jiwa si ibu yang ingin mendekat.. jiwa persaudaraan yang ingin dibantui,.. sekian lama keinginan diri dipenuhi. suatu masa perlu jua mengorbankan sesuatu yang harus menjadi milik. siapa sangka dan duga atas usaha yang selaras dengn medan tarbiah. dalaman yang sakit juga memerlukan ubatnya. lemahnya Hamba...keputusan antara sini dan sana diperlukan.. tanggungjawab ke atas ahli keluarga...

"Jiwaku menasihatiku dan saudaraku. Jangan jadi hamba kepada Dunia. Jangan jadi hamba kepada Harta. Jangan jadi hamba kepada Nafsu. Jangan jadi hamba kepada Syaitan. Jadilah hamba Allah yang sebenar – benarnya."