1 Apr 2011

motivaci la kot


salam kemesraan..

salam kerinduan buat rasulullah..terima kasih tuhan.. rindu sgt blog ini..hampir sebulan meninggalkannya..buat pertama kali..apapon hari2 buka n ziarah blog ini..jangan sedih ye cik blog.. meskipon terlebihkan fb..kamu adalah terbaik yang menenangkan jiwa..muah3.. ^_^ lurve ..

sedikit latihan..


sudah lama tidak menghandle pogram motivasi. kesempatan yang diberikan oleh teman sekelas untuk satu slot motivasi bersama adik2 spm n stpm. banyak kelemahan dan kekurangan yang perlu diperbaiki. sukar juga..banyak latihan perlu dilakukan..

mudahnya tangisan.

Bila cinta kini..Tak lagi bermakna..Yang ku rasa kini..Hanyalah nestapa..Ditinggalkan cinta masa lalu
Dulu kau tawarkan..Manisnya janjimu..Yang ku sambut itu..Dengan segenap hatiku..Bila engkau pergi
Tinggalkanku..Hilangnya cintamu..Menusuk hatiku..Ternyata memilih..Cinta yang fana..Perginya dirimu..merobek jantungku..Hingga ku terjatuh..Dalam harapan

sepagi..spetang..semalam..mudahnya menangis. terlalu tersentuh n sensitif dalam sesebuah masalah. sikap diri yang juga memendam rasa..akhirnya bila terluah..tangisan juga yang menjawab segala persoalan..kecewa..ya..sangat kecewa.. namun tuhan maha adil..maha mengasihani..menangis untuk dekat denganNYA. ramai juga yang mengalaminya..hebatnya insan2 itu mampu kembali kepada tuhan sebenar2 tempat mengadu..

ada yang boleh meluah..ade yang suka memendam setiap masalah. masing2 punya cara tersendiri. hidup tak mampu merubah apa-apa melainkan keinginannya dan keselesaaan sikap dan personaliti dirinya...hiduplah segalanya dengan iman.. hati pon ingin sebenarnya sesuatu yang baik.inginkan kesempurnaan dalam ibadah kepada tuhan..jiwa sentiasa meminta yang mampu membenarkan segala cinta..namun allah jualah sebenarnya tempat kembali..

wallahualam..

byk lagi nk taip.... :(