22 Jul 2012

AHLAN YA RAMADHAN

Salam,alaik...

Selamat menjalani ibadah puasa kepada seluruh muslimin dan muslimat. macam ucapan yb je ^^
Alhamdulillah. sebulan sudah menjalani hidup di daerah klang. yang sunyi dari garisan duka tetapi ada lubuk yang perlu dikambus. namun lari kemana-mana pon jika takdir membawa suatu kejadian, pasti akan terus laluinya. hidup ini mudah jika menerima segala aturanNYA. hari pertama dan kedua ramadhan, sepi skit bersama hosumate cik basyir yang bakal menjadi "hak" orang tidak lama lagi. Bersama sahabat2 perjuangan dan sefikrah adalah harta paling mahal yang sukar dilepaskan. berdiskusi soal keutamaan antara ukhwah dengan perjuangan, manakan mampu bergerak kerja berseorangan tanpa sokongan, meskipun bukan keutaman tetapi ia adalah satu keperluan. sangat perlu!! :)

Masih belum merasai kehangatan ramadhan, myb sepi skit suasana sekitar ini, jadi bermula dengan diri kitalah untuk chehcklist ramadhan kita adakah semporna.. sangat merindui anak saya.. :( ..telefon rumah tidak terangkat sokmo.. gi mane lah warga sungai ikang nih..
HUDA DAN HADI.. 6ti cheya balik mesti xkenal pulak ni.. cepat betui hilang ingatannya.    ramadhan ni iallah., moga Allah permudahkan rezeki dari segala penjuru. semoga segala amal ibadah diterima tuhan. PERMULAAN RAMADHAN yang baik iallah pertengahan dan akhirnya juga akan baik.. kejarlah kesempurnaan ibadah dari ganjarannya..

‎"Allah akan hancurkan hati org yg Dia sayang berkali-kali sehingga hambaNya itu tiada harapan lagi untuk dunia ini. Yang ada hanya harapan utk Dia sahaja. Jadi, bagi yang mencari cinta Allah bersedialah untuk menerima hakikat ini."- Abd Qadir Aljilani. *zikir..subhanallah..walhamdulillah..allahuakbar. lailahaillah. ^^


Ke mana pon kita berada.. "betulkan niat" kesungguhan melakukan sesuatu bukan kerana sunnah perjuangan bahkan kerana lamaran hempusan dingin yang sering menipu keikhlasan diri. barangkali kita bersemangat nak kemana-mana kerana manusia bukan kerana Allah. Jangan sampai perkara yang mengikat kita menenggelamkan kita dalam kabus kebenaran...Amal islami bukan sekadar berkejar kejar, bermandi peluh sekalipun sekadar stress mencari idea untuk membina ummah itu barangkali disisi Allah besar pahalanya.. JOM MENCARI ASBAB YANG BOLEH BERGERAK KERJA ISLAM.^^ .. KESUNGGUHAN SESEORANG AKAN DIBERI KEMUDAHAN OLEH ALLAH.. SERAH URUSAN KITA PADA ALLAH.. ^^,