10 Nov 2012

Senarai Perawat Perubatan Islam

SALAM, ALAIK...

Melalui pengalaman sendiri, saya menyakini mereka-mereka ini dalam Rawatan Perubatan Islam.

1) DARUL SYIFA TERENGGANU
Ust Ahmad : 0199454742

Pusat Rawatan
Darussyifa' Kuala Terengganu

Lot 126, Kg Dusun,
Kuala Ibai,
20400 Kuala Terengganu

*Boleh membuat rawatan "pagar rumah" , jemputan ke rumah, datang ke rumah beliau yang ada di gong badak ataupun datang ke pusat darul syifa sendiri.. Yakin dengan kaedah rawatan "lembut" menggunakan ayat al-quran. Iallah.

2) kak ton @zaiton.0148239815
juga bawah darul syifa' terengganu, cuma kelebihannya adalah kaedah urutan. sakit tu adalah. tapi sedikit je. iallah pasti ringan-ringan tubuh menghadapinya. bagi wanita khususnya yang sakit2 badan dan lenguh2 selalu tu..elok la ditempah. rawatan resdung dan sauna@mandi wap juga disediakan. perlu buat temujanji terlebih dahulu. beliau sibuk :)

3) Ust Hasyim 0199571935
Pengamal rawatan persendirian. yang hadapi masalah saka ataupun tak dapat detect masalah yang dialami. iallah, ust ni dapat membantu.Rumah beliau ada wakaf tembese, gong badak terengganu. perlu buat temujanji terlebih dahulu.

4)Dr. Abdullah Abbas. 0146062366
PERUBATAN ISLAM RABBANI.
kaedah agak berlainan. tidak hanya tertentu pada satu tempat. ditekan semua tempat dan akhirnya "mende" tu akan keluar melalui jari2.. kita dapat merasa kebas. terdapat pusat rawatan yang dibuat di surau an-nur. seberang takir kuala terengganu.  setiap hari sabtu, rawatan diberikan kepada orang ramai. boleh telefon ataupun terus datang. saya merasakan kaedah ini sanagt sesuai untuk yg sakit kepala yg amat. iallah.

5) Ust Ahmad dasuki Abdul Rani.0133213775
Pusat Rawatan Islam Darul Thibbun Nabawi. 

saya ada menggunakannya dan juga kapsul alkali mudah alih. ada rasa kelainan dan juga sedikit perubahan. boleh menggunakannya sentiasa. semasa berubat dengan ust ahmad dasuki, beliau menggunakan lada hitam dan ditekan pada jari kaki, jika rasa sakit..adalah "sesuatu" dalam badan kita @ diluar badan.

6) Ust Ariffin 0199642386
Dungun, Terengganu.
Allahurabbi.. sangat hebat anugerah yang Allah kurnia kepada beliau. setelah kali ketiga berubat dengan beliau, Alhamdulillah.. rasa ringan dan beban semua tidak terasa. untuk kali pertama, ada beberapa senarai barang diperlukan. semua tu ada di pasar payang terengganu. memang sukar untuk hubungi beliau.jika dapat buat temujanji tu sanagt bertuah. :)


semoga bermanfaat untuk semua... :)

8 ulasan:

amy tommy berkata...

salam... boleh saya tanya mcm mana byaran yg biasa di kenakan utk rawatan sihir nie? sy 1st time nk berubat jd nk tau soal pembayaran nie.. terima kasih

Nurul Iman "Yakinlah Allah Kan Ada ^^," berkata...

w,salam.. ust2 yang saya senaraikan ini tidak menetapkan bayaran.. atas keikhlasan tuan/puan untuk memberi atas dasar khidmat mereka@derma untuk pembangunan isntitusi tersebut.. just contect no.fon yg ada..iallah nanti dijelaskan.. bila sakit ni..kena banyak2kan bersedekah.. antara ubat mujarab juga :)

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum. Saya pelajar umt ingin bertanya adakah boleh jika saya hanya ingin periksa jika terdapat gangguan pada diri saya?

Nurul Iman "Yakinlah Allah Kan Ada ^^," berkata...

wslm. perubatan darul syifa xde istilah "scan" gangguan. tapi sekiranya ada rasa perubahan pada diri dalam aspek emosi dan fizikal. boleh la merujuk2 ust2 yang ade untuk tahu samada kita terkena gangguan atau tidak. sebelum tu eloknya ke klinik terlebih dahulu kot la ade sakit lain. wallahu a'lam.

Bella Adila berkata...

Asslamuaikum....blh x nk brubat angin dlm bdn...

Muhammad Saufi Bin Mahfuz berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
cheng que berkata...

Assalamualaikum..kawan saya disumpit dengan racun buatan orang asli..bolehkh dirawat?mohon penjelasan

cheng que berkata...

Assalamualaikum...kawan saya disumpit dengan racun orang asli..bolehkah diubati,mohon penjelasan..yang mane perlu sy hubungi.